NAVODILA ZA STARŠE OB ODPRTJU VRTCA 18.05.2020

NAVODILA ZA STARŠE OB ODPRTJU VRTCA 18.05.2020

Spoštovani starši,

ob odpiranju vrat našega vrtca sporočamo, da smo ukrepe, ki so jih pripravili na NIJZju po najboljših močeh prilagodili našim razmeram in se potrudili otrokom zagotoviti spodbudno in ustvarjalno učno okolje, ki ga potrebujejo za dobro počutje in razvoj. Pri tem potrebujemo vaše sodelovanje, saj bomo le ob skupnem upoštevanju ukrepov zmanjšali tveganje za prenos okužb. Poleg sodelovanja pa je v trenutnem času nenehnih sprememb in številnih negotovosti, potrebna še dobršna mera naše in vaše potrpežljivosti. Hvala vam.

Oddelke smo oblikovali tako, da so upoštevani priporočeni normativi, v vsaki skupini je vsaj ena otrokova vzgojiteljica. Ker časa za pogovor z vzgojiteljico ne bo veliko, lahko z njimi komunicirate preko sporočil na eAsistentu.

NAVODILA

Pred prihodom

  1. Tisti otroci, ki nujno potrebujejo dude in ninice, jih prinesejo s seboj v plastični vrečki.
  2. V vrtec se ne nosi igrač in drugih predmetov od doma.
  3. Otroci si naj umijejo roke pred odhodom od doma.
  4. Tisti starši, ki še niste podpisali izjav, jih v ponedeljek lastnoročno podpisane prinesite s seboj! V nasprotnem primeru vstop ne bo možen!
  5. V vrtec sodijo samo zdravi otroci! Kadar prepoznate bolezen pri otroku: vročina, bruhanje, driska, gnojni izcedek iz nosu s kihanjem in kašljanjem, vnete oči, slabo počutje itd., naj otrok ostane doma in o tem čim prej obvestite vzgojiteljico.

Ob prihodu in odhodu

  1. Otroka naj spremlja ena zdrava oseba, če je le mogoče, iz istega gospodinjstva.
  2. Ves čas vzdržujte razdaljo (1,5 – 2 metra) do drugih ljudi (otrok, staršev, vzgojiteljic).
  3. Dostop pri kuhinji ni več možen in ne bo več v uporabi!
  4. Dostop je možen samo iz parkirišča pri cerkvi, kjer se ravnate po označbah.
  5. Pri vhodih bodo čakale dežurne strokovne delavke, katerim boste predali vašega otroka. Prosimo, da na to, s pogovorom pripravite svoje otroke že doma.
  6. Spremljevalci otrok ne vstopajo v vrtec, razen v nujnih primerih in v tem primeru z masko. Ob vstopu si je nujno potrebno razkužiti roke. Na vhodu so zato nameščeni avtomatski razkuževalniki rok. Če že vstopite, sledite navodilom dežurnih strokovnih delavk in po najkrajši poti pospremite otroka do garderobe, kjer se uredite in čim hitreje zapustite prostore vrtca.
  7. Odraslim vstop v igralnico ni dovoljen. Če bodo vrata igralnice zaprta, potrkajte in počakajte na prihod vzgojiteljice, ki bo otroka sprejela.
  8. Razkužil pri otrocih ne bomo uporabljali. Otroci si bodo ob prihodu v vrtec ob prisotnosti in pomoči vzgojiteljic umili roke z milom in vodo.
  9. Odhod otroka iz vrtca starši najavijo na vhodu dežurni strokovni delavki, ki bo poskrbela za pripravo otroka na odhod ter ga vam predala. Starši ob upoštevanju varnostne razdalje počakate pred vhodom v vrtec.

Še enkrat ponavljamo, da vas v želji po varovanju zdravja otrok, staršev in zaposlenih, prosimo za dosledno sodelovanje in potrpežljivost.

Lepo pozdravljeni in srečno v ponedeljek vsem, ki boste prišli v vrtec. Hkrati pa se zahvaljujemo vsem, ki ste lahko še uredili varstvo na domu in nam s tem omogočili, da smo sploh lahko vzpostavili pogoje za ponovno odprtje vrtca.

 

Pomočnica ravnatelja,

Andreja Oblak Kavčič

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...