PONOVNO ODPRTJE VRTCEV 18.05.2020

Spoštovani starši,

v petek, 08.05.2020, pozno popoldne smo ravnatelji prejeli okrožnico MIZŠ v zvezi s ponovnim odprtjem vrtca.

Vrata našega vrtca se v ponedeljek, 18.05.2020, ponovno odpirajo. Pri tem poudarjamo, da je glede na še vedno trajajoče razmere nujno upoštevati ukrepe, ki jih je pripravil NIJZ. Le ob upoštevanju teh bomo zmanjšali tveganje za možnost prenosa okužb, hkrati pa otrokom nudili spodbudno okolje, ki ga potrebujejo za dobro počutje in razvoj.

 

Razširjen kolegij za pediatrijo je v dokumentu, ki si ga lahko preberete na tej povezavi 9998_Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020.pdf, opredelil zdravstvene omejitve za otroke ob ponovnem odprtju vrtcev. Svetujemo, da se z dokumentom podrobno seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drugi otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – spec. pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom –  spec. splošne oz. družinske medicine.

Bistveno sporočilo iz okrožnice je IZJAVA, ki jo starši podpišete PRED prihodom otroka v vrtec.

Starši, ki otroka NE boste pripeljali v vrtec, boste oproščeni plačila. Za vse ostale otroke pa bo pripravljen obračun v skladu z veljavno zakonodajo, od 18.5.2020.

 

 

Kaj morate storiti preden vaš otrok ponovno obišče vrtec?

 

  • Izpolnite prilogo1 – s katero sporočite, kdaj bo vaš otrok pričel z obiskom vrtca in predviden čas bivanja v vrtcu (ura prihoda, ura odhoda).
  • Izpolnite prilogo 2 – izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec.

 

V primeru, da bo vaš otrok pričel z obiskom vrtca v ponedeljek, 18.05.2020, prosimo, da prilogo 1 pošljete najkasneje, do srede, 13.05.2020, do 12:00, vaši vzgojiteljici na eAsistent.

Prilogo 2, pa pošljete podpisano in skenirano pred vstopom vašega otroka v vrtec ali prinesete najkasneje tisti dan, ko bo vaš otrok prvič prišel v vrtec! Brez podpisane izjave otroka ne bomo sprejeli v vrtec!

 

Vse starše, ki ste se odločili za pridobivanje zdravniškega mnenja ali boste čakali na dodatna navodila, prosimo, da nam prijavo otroka v vrtec posredujete najkasneje do petka, 15.05.2020, do 12 ure, na elektronski naslov vrtec@osziri.si.

 

V primeru, da boste otroka vključili kasneje, nam to sporočite en teden pred prihodom vašega otroka v vrtec.

Starši boste nato prisotnost otrok tedensko prijavljali.

 

 

Kaj morate upoštevati, če otrok obiskuje vrtec?

 

  • V VRTEC SODIJO SAMO ZDRAVI OTROCI. Kadar prepoznate bolezen pri otroku: vročina, bruhanje, driska, gnojni izcedek iz nosu s kihanjem in kašljanjem, vnete oči, slabo počutje itd., naj otrok ostane doma. Starši imate pravico in dolžnost, da bolnega otroka negujete doma.
  • Če je otrok odsoten zaradi nalezljive bolezni, O TEM OBVESTITE VRTEC.
  • Otrokom bodite za zgled in se z njim pogovarjajte o pravilni higieni kašljanja in kihanja ter umivanja rok.
  • Do nadaljnjega otroci v vrtec NE SMEJO PRINAŠATI IGRAČ in DRUGIH PREDMETOV OD DOMA.

 

 

Kako otroka pospremiti do igralnice?

 

  • V vrtec naj pripelje otroka zdrava oseba, če je le mogoče, iz istega gospodinjstva.
  • Odrasli vstopate v vrtec z masko. Ob prihodu si razkužite roke in po najkrajši poti pospremite otroka do garderobe, kjer se uredite in se ne zadržujete po nepotrebnem.
  • Za otroke razkuževanje z razkužilom ni priporočljivo in bodo roke umili z vodo in milom, takoj ob prihodu v igralnico.
  • Odraslim vstop v igralnico ni dovoljen, če bodo vrata igralnice zaprta, potrkajte in počakajte na prihod vzgojiteljice, ki bo otroka sprejela.
  • Ves čas vzdržujte razdaljo (1,5 – 2 metra) do drugih ljudi (otrok, staršev, vzgojiteljic) in vrtec čim prej zapustite.
  • Priporočila veljajo tako za prihod kot odhod iz vrtca.

 

Priporočljivo je upoštevati naslednje vsakodnevne ukrepe, ki so dosegljivi na naslednji spletni strani: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

 

 

V želji po varovanju zdravja otrok, staršev in zaposlenih, vas prosimo za dosledno sodelovanje.

 

 

 

 

 

Pomočnica ravnatelja,

Andreja Oblak Kavčič

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...